Sledes

Wat is er leuker dan met een slee van een hoge heuvel af te glijden? Of je op een slee te laten voorttrekken door de sneeuw?

De houten slee kennen we natuurlijk allemaal wel! Lang voordat het wiel werd uitgevonden was de slee al een populair vervoersmiddel in Siberië en Lapland. Hier kon men voedsel en huisraad mee vervoeren. Maar ook in gebieden waar geen ijs en sneeuw lag was het een belangrijk vervoersmiddel zoals bij de Prarie- Indianen.

De slee is vooral populair bij kinderen, maar ook volwassenen vinden het stiekem nog steeds leuk af en toe van een berg af te roetsjen. Inmiddels zijn er veel variaties van sleëen, zoals de glijmat (ook wel pannenkoekjes), kuipslede en opblaasbare sleeglijder. Voor de traditionele houten slede met zijn dubbele glijders en zitplateau, zijn er ook aparte accessoires verkrijgbaar zoals een trekkoord en een rugleuning. De kuipslede is tegenwoordig uitgerust met een rem, zodat je er ook mee kunt gaan rodelen! Plastic sledes zijn vaak gemakkelijker mee te nemen doordat ze licht in gewicht en handiger in te pakken zijn. De plastic sledes zijn ook verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren.

Op Schaatsperfect.nl bieden we je ons assortiment sledes die je via KampeerPerfect.nl kunt bestellen.

 


Nijdam houten slee - Davos

Nijdam houten slee - Davos

Hier is hij dan: de bekendste slede, de houten slee. Deze houten slee Davos van Nijdam met beschermkapjes aan de punten is gemaakt van gelakt beukenhout met roestvrij stalen glijders. Aan de voorkant zit tussen de glijders een verbindingsstang waar je een trekkoord aan kunt bevestigen.

Bestel en vind meer informatie op Kampeerperfect.nl!

  • Lengte: 100 cm

 


Nijdam trekkoord voor Davos slee

Nijdam trekkoord voor Davos slee

Als je een houten slede hebt moet je deze natuurlijk wel gewoon voort kunnen trekken. Dit kan met eeen polyamide koort met houten handvat eraan.

Bestel en vind meer informatie op Kampeerperfect.nl!

  • Lengte: 130 cm


Nijdam glijmat

Nijdam glijmat

Ren een besneeuwde berg op, doe deze glijmat (of pannenkoekje) onder je billen, leun iets achterover met het handvat stevig vast en glij met grote vaart van de berg af! Gegarandeerd veel lol.

Bestel en vind meer informatie op Kampeerperfect.nl!

  • Afmetingen: 56.5 cm x 33 cm x 5 cm


Twister Slede - plastic

Twister Slede - plastic

De Twister Slede is geschikt voor jong en oud. Ga in het kuipje zitten en zet je voeten tegen de voorpunt aan. Met de rem die je met beide handen moet beetpakken kun je bijremmen voor als je vindt dat je te hard gaat.

Bestel en vind meer informatie op Kampeerperfect.nl!

  • Afmeting: 80 x 40 cm